skip to Main Content
testimoni-inga

“A Rússia no és necessari ser LGBT activista per a ser sotmès a violència
”

Inga (Rússia)

L’Inga va haver de marxar de Rússia al final de 2016. Tenia por per la seva vida. Va tenir problemes amb els veïns i a la feina a causa de la seva orientació sexual. Necessitava amagar la major part de la seva vida a familiars i coneguts.

En aquesta situació, és molt complicat poder mantenir-se forta psicològicament. L’Inga vivia amb una por constant i sense el dret a ser qui era. A més, se sentia insegura. A Rússia no és possible obtenir ajuda de la policia en cas de perill i amenaça per a la vida.

Finalment, l’Inga va decidir marxar. Va triar venir a l’Estat espanyol perquè tenia referències que és un país amb lleis contra la discriminació, un alt nivell de tolerància i també organitzacions que protegeixen els drets de les persones LGBTI.

Va passar un any aquí fins que es va sentir segura com per exterioritzar la seva orientació sexual i començar a viure una vida plena. ‘Les pors amb els quals vaig viure durant molts anys no desapareixen ràpidament’, explica.

Ara, després d’uns anys de treball personal, valora que malgrat que el camí és dur va sentir el suport i l’acceptació de la societat. ‘Vaig trobar amics i organitzacions amb els qui podia compartir els meus problemes sense por de ser jutjada’, diu.

L’Inga sent que pot ser, per fi, una persona diferent. Més feliç. Lliure entre els lliures.

ALTRES TESTIMONIS

‘Les dones que hem patit violència de gènere no hem de callar’
‘La meva família pensa que la dona ha d’estar a casa sense fer res més, no tenir amigues ni relacionar-se i casar-se amb qui diguin ells’
Em van obligar a casar-me amb un home que no havia vist mai i que em va maltractar física i psicològicament
A Rússia no és necessari ser LGBT activista per a ser sotmès a violència
A l’escola no em acceptaven en cap grup. Era “la cosa”
Back To Top