skip to Main Content
testimoni-fatima

“Em van obligar a casar-me amb un home que no havia vist mai i que em va maltractar física i psicològicament
”

Fàtima (Marroc)

La Fàtima es va haver de casar als 18 anys, quan el seu pare va acordar el seu matrimoni amb un home al qual ella no havia vist mai. Aquest home la mantenia tancada a casa i la maltractava física i psicològicament.

Tot i això, quan la Fàtima va comentar a la seva família el que li estava passant, ells van minimitzar els abusos i li van ordenar que no deixi la relació.

El pare de la Fàtima l’animava a continuar amb el matrimoni i no veia amb bons ulls que ella es divorciï del seu marit. La seva mare li va dir que no hi havia alternativa; tant ella com la seva filla eren dependents econòmicament dels seus marits.

La Fàtima va demanar auxili al seu avi, que la va allotjar durant un temps. Però, el seu pare la va anar a buscar i es va posar d’acord amb el seu marit perquè ella torni a viure amb ell. La Fàtima va patir llavors un intent de suïcidi. Una vegada recuperada, el seu marit li va demanar perdó, va assegurar que ja no la maltractaria i li va prometre canviar.

Llavors, la Fàtima va tornar amb ell. Però, ell va decidir que es traslladarien de casa. Els maltractaments van tornar i un dia una veïna va anar a picar la porta de la Fàtima, que tornava a estar tancada a casa. Li va dir que havia sentit els cops, que ella havia passat per una situació similar i que, si ella volia, l’ajudaria. Aquella dona li va donar suport per deixar la relació i la va treure del seu confinament. La Fàtima es va escapar de casa del seu marit i va anar a viure amb la veïna. Per por a veure la seva ex parella, la Fàtima no sortia mai de casa. Va viure amb la dona uns tres mesos.

Però, un dia va trucar a casa de la seva família per saber com estava sa mare (que tenia problemes de salut). Llavors, els seus pares la van intentar convèncer perquè torni amb el seu marit i el seu pare va organitzar una reunió amb els pares del noi. La Fàtima va cedir i va tornar amb ell, però novament van tornar els maltractaments i amb ells un nou intent de suïcidi.

La seva família la culpava de la situació. Però, sa mare va decidir ajudar-la. Li va donar unes joies (ja que no tenia diners perquè depenia del pare) perquè les vengui i pugui viatjar. La Fàtima va anar a viure a Tànger, a casa d’una amiga de sa mare. Després d’un temps, va començar a treballar.

Va estar deu anys vivint a Tànger. Treballava en un supermercat i estudiava disseny. Però, un dia va reaparèixer el seu marit per anar a buscar-la. ‘La policia no em va ajudar, em van dir que aquests eren problemes de parella’, explica.

Llavors, Fàtima va decidir fugir una altra vegada. Va anar a viure a Ceuta i d’allí va venir a Barcelona, on torna a estudiar i ha demanat asil. Actualment, la Fàtima treballa i torna a tenir un somriure a la cara.

ALTRES TESTIMONIS

Dona, vida i llibertat. Revolta feminista a Iran
Cos de dona, botí de guerra. Els impactes del conflicte armat a Colòmbia
Migració i gènere al Sahel: veus per una protecció integral
El Derecho a Refugio y la Mutilación Genital Femenina; apuntes para una efectiva protección en Latinoamérica.
Refugi i gènere – Violències explícites i sistemàtiques envers les dones: vulneració i defensa de drets fonamentals
Back To Top