skip to Main Content
testimoni-nadia-1

“Vaig fugir d’Afganistan perquè com a dona no tenia llibertat”

Nadia, Afganistan

Nadia vivia a l’Afganistan amb l’angoixa de ser oprimida pel simple fet de ser dona. Privada del dret a formar-se i treballar i víctima de la violència masclista a un país en guerra constant, per ella era perillós fins i tot baixar a comprar pa.

Volia deixar l’Afganistan. Tenia clar que havia de fugir. Però sortir del país no és gens fàcil.

Un dia una bomba va caure a casa seva, i la Nadia va patir ferides greus. Necessitava tractament i allà era impossible aconseguir-ho. Llavors va ser quan, després de molts patiments i dificultats, una ONG la va ajudar a arribar a Catalunya per afrontar la seva recuperació.

A Catalunya va començar una nova vida, on al principi tot li semblava meravellós en comparació amb el seu país. Podia viure, estudiar, treballar… El seu somni.
Però amb el pas del temps es va tornar més crítica, sobretot davant les dificultats, en les quals diu que cap institució l’ha ajudat. Encara que ha sortit endavant, gràcies a l’ajuda de la ciutadania.

Vol tornar a l’Afganistan algun dia, precisament per lluitar pels drets de les dones i nenes que pateixen les situacions de les que ella ha fugit. Però encara està llunyà aquest moment.

ALTRES TESTIMONIS

‘Les dones que hem patit violència de gènere no hem de callar’
‘La meva família pensa que la dona ha d’estar a casa sense fer res més, no tenir amigues ni relacionar-se i casar-se amb qui diguin ells’
Em van obligar a casar-me amb un home que no havia vist mai i que em va maltractar física i psicològicament
A Rússia no és necessari ser LGBT activista per a ser sotmès a violència
A l’escola no em acceptaven en cap grup. Era “la cosa”
Back To Top