Materials d’interès

Comunicats

8M: Reclamem que es protegeixi les dones refugiades

Al llarg del 2023, 77.216 dones van presentar una sol·licitud de Protecció Internacional davant les autoritats de l’Estat espanyol

Taula rodona “Violència masclista i asil: aproximació a la situació actual”

Amb motiu del 8M, el proper 6 de març organitzem la taula rodona “Violència masclista i asil: aproximació a la situació actual”.

Mutilació genital femenina i desplaçament forçat

La mutilació genital femenina (MGF) és una forma de violència contra les dones i les nenes reconeguda internacionalment com una greu vulneració de drets humans.

La violència masclista provoca desplaçaments forçats. Denunciem les violències, acollim les persones

Segons dades de l’ACNUR, aproximadament el 51% de les persones refugiades arreu del món són dones i nenes, ja siguin sol·licitants de protecció internacional o d’apatrídia, refugiades, apàtrides o desplaçades internes.

Apartheid de gènere i desplaçament forçat: la persecució contra les dones i les nenes a l’Afganistan

Apartheid de gènere: la persecució contra les dones i les nenes a l’Iran

El Parlament Europeu ha condemnat aquest dijous, 23 de novembre, la persecució de les dones per part del règim iranià. La resolució insta les autoritats iranianes a posar fi immediatament a les discriminacions contra dones i nenes.

COMUNICAT 25 N: REFUGIADES DE GUERRA; CONTRA LA VIOLÈNCIA PATRIARCAL, PROTECCIÓ INTERNACIONAL

Aquest 25 de novembre, en motiu del Dia Mundial Contra la Violència cap a les Dones, volem reivindicar la necessitat d’oferir protecció internacional davant les vulneracions de drets humans específiques que pateixen les dones i les nenes en el marc dels conflictes armats i/o la guerra.

Comunicat pel 25N | Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra la Dona

A tot el món, milions de dones i nenes pateixen de manera sistemàtica diverses formes de violència i els seus drets fonamentals són amenaçats i vulnerats.

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 2021

Milions de dones en el món viuen amenaçades i els seus drets humans es vulneren de manera sistemàtica. No obstant, encara a dia d’ avui dia la persecució per motius de gènere és una realitat invisibilitzada.

Publiquem l’informe Refugiades: El tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual en el context de militarització i tancament de fronteres

L’Estat espanyol és un dels principals països de destinació i de trànsit de les xarxes de tràfic de persones, segons l’Organització de Nacions Unides (ONU).